Paine Naan

de bucatarimcudiana in Piine, 18 Mar 2011 | 6342 vizualizari

 

sunt minunate painicile astea le fac de cel putin 3 ori pe saptamana

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. de apa calduta
  • 1 lgr drojdie
  • 500 gr. faina alba
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 lg lapte batut
  • 1 lgr zahar
  • 1 lgr sare
  • 1 lgr praf de copt
  • unt pentru uns
  • faina pentru intins aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Naan:

aluatul l-am facut la masina de paine, am pus mai intai ingredientele lichide dupa care am pus ingredientele solide , am setat masina la programul de framantat si dospit . dupa 1 ora si 30 min, aluatul l-am rasturnat pe blatul de lucru infainat , l-am impartit in 12 parti cat mai egale.

6 buc le-am intins aproximativ rotunde cam cat .....un CD sau DVD{acum nu gasesc alta asemanare}, le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus la cuptorul incins in prealabil la temperatura cea mai mare, dupa aproximatic 5-6 min{depinde de cuptor} painicile se intorc pe cealalta parte si dupa alte 5-6 min. gata cat timp se coace prima tava ma ocup de a doua tava cu restul de 6 painici pe care le-am dat o forma mai lunguiata deci si cu acestea am procedat ca mai sus la copt.
cand le scot din cuptor le ung pe ambele fete cu unt topit.

TIPS-URI

1

 se coc la foc iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Naan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 16:53

sa incerci kamy, sunt sigura ca o sa iti placa

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 16:53

da elena sunt goale, se umfla la cuptor
se pot umple cu mezeluri sau cu salata

adry88 1

26.05.2011, 12:02

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine arabeasca